Bazar zdravlja

U prijatnoj atmosferi Gradske kuće u Velikoj Plani, juče je održan još jedan Bazar Zdravlja, gde su posetioci mogli da provere osnovne parametre zdravlja i posavetuju se sa lekarima i medicinskim osobljem Doma Zdravlja Velike Plane o daljim koracima, održavanju, pregledima, lečenju.

Pored toga, građani Velike Plane, imali su priliku da se na licu mesta vakcinišu novom bivalentnom vakcinom protiv virusa kovid-19, u okviru projekta podržanog od strane Svetske Zdravstvene Organizacije.

Po komentarima prisutnih i visokom odzivu, ovakve akcije su više nego potrebne, kao i edukacija stanovništva o važnosti prevencije i imunizacije. Nemali broj posetilaca se nakon pregleda odlučio za vakcinaciju na licu mesta, nakon čega su kućama otišli mirni, znajući da su učinili važan korak u zaštiti protiv težih oblika bolesti izazvanih virusom kovid-19.

Akcija promocije vakcinacije protiv virusa kovid-19 se organizuje u okviru projekta “Podrška angažovanju zajednice u kampanji vakcinacije protiv virusa kovid-19”, u saradnji sa nevladinom organizacijom ASB, a uz podršku Svetske zdravstvene organizacije World Health Organization (WHO) i USAID Serbia, koji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije, pružaju podršku promociji vakcinacije protiv kovida-19 u Srbiji.