Skip to main content

Базар здравља

У пријатној атмосфери Градске куће у Великој Плани, јуче је одржан још један Базар Здравља, где су посетиоци могли да провере основне параметре здравља и посаветују се са лекарима и медицинским особљем Дома Здравља Велике Плане о даљим корацима, одржавању, прегледима, лечењу.

Поред тога, грађани Велике Плане, имали су прилику да се на лицу места вакцинишу новом бивалентном вакцином против вируса ковиђ19, у оквиру пројекта подржаног од стране Светске Здравствене Организације.

По коментарима присутних и високом одзиву, овакве акције су више него потребне, као и едукација становништва о важности превенције и имунизације. Немали број посетилаца се након прегледа одлучио за вакцинацију на лицу места, након чега су кућама отишли мирни, знајући да су учинили важан корак у заштити против тежих облика болести изазваних вирусом ковид19.

Акција промоције вакцинације против вируса ковиђ19 се организује у оквиру пројекта “Подршка ангажовању заједнице у кампањи вакцинације против вируса ковиђ19”, у сарадњи са невладином организацијом АСБ, а уз подршку Светске здравствене организације Wорлд Хеалтх Организатион (WХО) и УСАИД Сербиа, који, у сарадњи са Владом Републике Србије, пружају подршку промоцији вакцинације против ковида-19 у Србији.